Hlavní obsah

Necítím se tady dobře, stýskala si zklamaná Špotáková

OSTRAVA

Zlatá tretra české oštěpařce Barboře Špotákové nesvědčí. Olympijská vítězka ve středu na vítězství v Ostravě útočila marně, ale nejvíce byla rozmrzelá z toho, že jí podle představ na vítkovickém mítinku nevyšel už třetí ze čtyř startů. "Jsem hodně zklamaná, protože se mi to tady stává skoro každý rok. Přijdu na stadión a necítím se dobře," řekla novinářům vítězka Zlaté tretry z roku 2007.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Oštěpařka Barbora Špotáková na atletickém mítinku Zlatá tretra v Ostravě

Článek

Oštěp poslala do vzdálenosti 65,92 metru a za svým nejlepším letošním hodem zaostala o dva a půl metru. "Zkoušela jsem všechno možné. Ani nevím, kolik oštěpů jsem vystřídala, možná tři čtyři," konstatovala Špotáková.

Nepomáhalo vůbec nic: bouřlivá podpora diváků, čachrování s oštěpy ani hutné rytmy oblíbené skupiny Tři sestry v reproduktoru. Na stadiónu ve Vítkovicích si pomalu buduje psychický blok. "Je to každý rok stejné. Rozcvičování je dobré, ale pak přijdu na stadion a je to úplně na prd. Nevím, opravdu nevím, proč to tak je. Je to o pocitu. Ve Stuttgartu jsem prostě přišla na stadion a cítila se dobře, tady jsem přišla a bylo to na prd," uvedla držitelka světového rekordu, který loni hodila právě ve Stuttgartu.

Špotákovou prý nevyvedl z pohody ani úvodní hod Rusky Marii Abakumové, která oštěp poslala na hranici 67 metrů. "To s tím vůbec nesouvisí. Já jsem sama za sebe," řekla sedmadvacetiletá mistryně světa, která na největším tuzemském mítinku musela v prvním letošním souboji tří elitních oštěpařek překousnout nepříjemnou porážku. "Všechny holky házely dobře, kromě mě. Abakumovovou to asi trochu vyblázní. Bude si možná myslet, že to je jednoduché, ale hlavní cíl je mistrovství světa a tam může být všechno jiné. Je to začátek sezóny," prohlásila Špotáková.

Pozitivem pro ni je lepší stav poraněné achillovky. Noha prý Špotákovou při závodu nezlobila. "Achilovkou to nebylo, dneska mě nebolela," tvrdila. Nezdar ji mrzel hlavně kvůli divákům. "Atmosféra byla úžasná, ale já jsem lidem moc radosti neudělala. Aspoň viděli Bolta, jak hezky běží," snažila se vyloudit úsměv na tváři oštěpařka, která závěrečný sprint fenomenálního Jamajčana sledovala opřena o zábradlí v mixzóně.

Reklama

Související témata: