Hlavní obsah

Gay si v Eugene vyzkouší stovku, ale jen v rozběhu

RALEIGH

Trojnásobný mistr světa Tyson Gay se poprvé v sezóně představí v běhu na 100 metrů na nadcházející americké kvalifikaci v Eugene, ale nejspíš absolvuje pouze úvodní rozběh. Jako obhájce titulu z Ósaky má nominaci na šampionát jistou.

Článek

"Poběží asi jen rozběh. Ale když se bude cítit dobře, není vyloučeno, že se rozhodne pokračovat," řekl agentuře Reuters sprinterův manažer Mark Wetmore. Stovka mužů je na programu hned na úvod amerického mistrovství ve čtvrtek.

Gay se loni právě při domácím šampionátu v závodu na 200 metrů zranil a svalové problémy mu pokazily celou olympijskou sezónu. Letos se zatím představil dvakrát na trati 400 metrů a na konci května zaběhl v New Yorku historicky třetí nejrychlejší čas na dvoustovce 19,58 sekundy.

V srpnu v Berlíně se chystá obhajovat tituly v obou sprintech a štafetě. Zda se ještě předtím střetne s trojnásobným olympijským vítězem z Pekingu a světovým rekordmanem Usainem Boltem z Jamajky, není jasné. Podle Wetmora se obě sprinterské hvězdy navzájem nevyhýbají, ale pouze mají odlišný program. "Ještě pořád jsou ve hře dva mítinky v Evropě před Berlínem," uvedl manažer.

Reklama