Hlavní obsah

Bába: Zůstal bych u starých pravidel

Český výškař Jaroslav Bába si na mistrovství Evropy družstev v portugalské Leirii vyrovnal letošní maximum 231 centimetrů. Přesto by chtěl co nejdříve dosahovat výšky o čtyři centimetry vyšší. Nových pravidel, která byla na ME družstev testována, zástancem není. "Zůstal bych u těch starých," řekl v rozhovoru pro Právo.

Článek

V úvodu sezóny jste se trápil, teď jste podruhé v řadě skočil 231 centimetrů. Nebál jste se, jestli forma dorazí?

Čekal jsem, že to přijde postupně. Měl jsem trochu problémy s technikou a rozběhem, ani nad laťkou to nebylo ono. Po příchodu k panu Janků jsem změnil trénink, běhám novým způsobem, ale už se to srovnává.

Takže platí, že byste chtěl skákat až někam k 240?

Určitě to půjde výš než teď, kolem 235 bych skákat chtěl. Teď mě čeká mistrovství republiky a pak jedu do Lausanne, tak to třeba přijde už tam.

Prý vás ale v Portugalsku zabolelo v kotníku, to byl ten v minulosti operovaný?

Byl to on, na 233 mě v něm trochu píchlo, už jsem neměl takovou jistotu. Ale je to snad v pohodě, běhat jsem mohl. Spíš to bylo v hlavě, měl jsem trochu obavy.

Jak se vám líbila nová pravidla? Měnil jste taktiku?

Jen jsem se soustředil na každý pokus, abych neshazoval. Každá oprava mě mohla stát dobrý výkon. Ale soutěž to byla kvalitní, změny jí zřejmě neuškodily.

Takže byste tato pravidla klidně bral i v jiných závodech?

To ne, zůstal bych u těch starých. Koukal jsem i na ostatní disciplíny, v těch bězích to bylo zajímavé, když občas nevěděli, kdo vypadává... Přišlo mi to zmatené.

Reklama