Hlavní obsah

Desetibojař Šebrle: Šetřit se určitě nebudu, doma chci vyhrát

Desetibojařský souboj mezi zlatým z Atén Romanem Šebrlem s Jamajčanem Smithem a vracejícím se Kazachstáncem Karpovem je jedním z taháků atletického TNT-Fortuna mítinku na kladenském Sletišti. "Cítím se v dobré formě, svaly mám odpočaté, chci se předvést, hecuje mě to i k větším výkonům než jinde," prozradil Šebrle.

Foto: Kerstin Jönsson, ČTK/AP

Roman Šebrle na tradičním desetibojařském mítinku v Götzisu

Článek

Když se naplní předpověď a v Kladně bude nevlídno, budete si dávat hlavně pozor, abyste se před mistrovstvím světa nezranil?

V závodě už by se člověk zranit neměl. Cítím se v dobré formě, svaly mám odpočaté. Za rok absolvujeme jen tři nebo čtyři závody, nejde se šetřit. Chci se poprat o dobrý výsledek. Kdyby mě ale něco tahalo, samozřejmě přemýšlím jinak.

Oštěpařka Špotáková říká, že se jí v Ostravě tolik nedaří, protože se před diváky chce až moc předvést. Vy s tím nemáte problém?

Možná jsem větší exhibicionista než Bára, ale pro mě je domácí prostředí lepší. Také se chci předvést, ale hecuje mě to i k větším výkonům než jinde.

V Götzisu jste výpadek ve výšce dával za vinu i novým tretrám, které vám byly malé. Do Kladna si přibalíte ty větší?

V Götzisu jsem si vzal boty z nové kolekce, velikost to byla stejná, ale byly jinak ušité. Do Kladna si vezmu ty staré, už jsou vyskákané.

Dělal jste si bodový propočet, s čím byste byl spokojený?

Nedělal, ono stejně bude záležet na počasí. Když bude 14 stupňů, těžko můžu čekat velký výkon. Budu ale bojovat o vítězství, snad to půjde i ostatním a budu se muset vyšťavit.

Pozvete soupeře opět k sobě na předzávodní grilování?

Letos ne, mám žaludek na vodě, tak bych se tím akorát sám mohl otrávit. (úsměv)

Reklama