Hlavní obsah

Tyčkařka Ptáčníková získala zlato na univerziádě

BĚLEHRAD

První zlatou medaili pro českou výpravu na Světové univerziádě v Bělehradu dnes vybojovala tyčkařka Jiřina Ptáčníková, která zvítězila ve vyrovnaném osobním rekordu 455 centimetrů. Majitelka limitu pro mistrovství světa v Berlíně porazila o pět centimetrů druhou Švýcarku Nicole Buchlerovou.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Atleti Jiřina Ptáčníková a Petr Svoboda

Článek

Na české konto přibyly také dvě bronzové medaile. O jednu se postarala tenistka Nikola Fraňková, která v semifinále podlehla Polce Klaudii Jansové 6:7 a 2:6. Plavec Michal Rubáček se v závodě na 100 metrů motýlek podělil o třetí místo s Rusem Maximem Ganichinem.

Rubáček potvrdil skvělou formu a zaostal jen o 33 setin za svým českým rekordem ze čtvrtečních rozplaveb. I kdyby ho zopakoval, na vítězného Keňana Jasona Dunforda (51,29) ani druhého Američana Christophera Bradyho (51,62) by nestačil.

"Je pro mě velký úspěch. Získal jsem první medaili na velkém závodě v životě," řekl spolupracovníkovi ČTK Rubáček, jenž startuje na univerziádě potřetí. "Ve finále jsem byl už trochu nervózní. Úplně mi nevyšel start, v polovině závodu jsem byl třetí, ale věděl jsem, že Rus Ganichin ve druhé polovině přidá, což se vyplnilo," dodal absolvent bakalářského studia UP Olomouc.

O bronzovou medaili budou bojovat také volejbalisté, kteří v semifinále podlehli Rusku hladce 0:3. V sobotním utkání o třetí místo narazí na Egypt, který prohrál pětisetovou bitvu s Brazílií.

Fotbalisté obsadili páté místo poté, co v závěrečném utkání zdolali Koreu 2:0. O výsledku rozhodli už v úvodní desetiminutovce svými góly Dušan Žmolík a Jaroslav Frnoch.

Světová univerziáda v Bělehradu:
FOTBAL
Utkání o 5. místo: Česko - Korea 2:0 (1. Frnoch, 9. Žmolík).
VOLEJBAL
Muži - semifinále: Rusko - Česko 3:0 (13, 18, 22).
ATLETIKA
Ženy - 20 km chůze: 1. Michailovová (Rus.) 1:30:43, ...7. Pelantová (ČR) 1:36:51, tyč: 1. Ptáčníková (ČR) 455, kladivo: 1. Heidlerová (Něm.) 75,83, ...11. Ledvinová (ČR) 65,53, sedmiboj - po prvním dnu: 1. Samuelssonová (Švéd.) 3608 b., ...3. Korešová (ČR) 3448.
TENIS
Ženy, dvouhra - semifinále: Jansová (Pol.) - Fraňková (ČR) 7:6 (7:4), 6:2.
PLAVÁNÍ
Muži - 100 m mot.: 1. Dunford (Keňa) 51,29, ...3. Rubáček (ČR) a Ganichin (Rus.) oba 52,33.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články