Hlavní obsah

Na MS nebude startovat vítěz desetiboje v Götzisu Schrader

HAMBURK

Po olympijském vítězi Bryanu Clayovi ubyl českému desetibojaři Romanu Šebrlemu pro mistrovství světa v Berlíně další soupeř. Přesně měsíc před začátkem šampionátu musel kvůli zranění svou účast vzdát překvapivý vítěz květnového mítinku v Götzisu Michael Schrader z Německa, jenž chtěl v domácím prostředí usilovat o medaili.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Desetibojař Roman Šebrle (vpravo), Dmitrij Karpov z Kazachstánu (Uprostřed) a Brent Newdick z Nového Zélandu při běhu na sto metrů (ilustrační foto)

Článek

Dvaadvacetiletému Schraderovi vystavila stopku únavová zlomenina nohy. "Teprve včera mi ji lékaři dali do sádry, nemůžu vůbec běhat," řekl dnes mladý desetibojař agentuře DPA.

Schraderův vítězný výsledek z Götzisu 8522 bodů je stále druhým nejlepším světovým výkonem roku. Před necelými dvěma týdny ho překonal Kubánec Leonel Suárez, jenž doma v Havaně dosáhl na 8654 bodů.

Obhájce titulu mistra světa Šebrle nasbíral při svém čtvrtém místě v Götzisu 8348 bodů. Jeho velký rival z posledních let Clay přišel o účast na MS kvůli zranění, jež mu zabránilo ve startu v americké kvalifikaci, která je v USA jedinou možností k nominaci.

Reklama