Hlavní obsah

Sprinter Bolt předpokládá, že by mohl běžet stovku za 9,54

LONDÝN

V silách nejrychlejšího muže světa Usaina Bolta je zaběhnout stometrový sprint za 9,54 vteřiny. Trojnásobný olympijský vítěz z Pekingu o takovém výkonu hovořil před pátečním mítinkem v Londýně.

Foto: David W Cerny, Reuters

Jamajský sprinter Usain Bolt

Článek

Dvaadvacetiletému Jamajčanovi prý řekl jeho trenér Glen Mills, že má na to běžet stovku za 9,54. Na tiskové konferenci se Bolta dnes zeptali, zda to je reálné. "Když to říká můj kouč... On má vždycky pravdu," odvětil Bolt se svým šibalským úsměvem ve tváři.

Loni v Číně posunul Jamajčan hranici světového rekordu na 9,69 a to v posledních metrech už neběžel naplno a radoval se ze zlata. Letos běžel na Zlaté tretře v Ostravě s nepovoleným větrem v zádech 9,77 a před týdnem za regulérních podmínek zvládl v Paříži 9,79.

"Nejsem v životní formě, ale pořád jsem na tom slušně. Myslím, že jsem blízko, jsem tak na 85 procentech,," řekl Bolt před páteční stovkou, v které se potká s krajanem a svým posledním přemožitelem Asafou Powellem. Ten ho porazil před rokem ve Stockholmu.

Nejrychlejší stovku v letošním roce zaběhl americký sprinter Tyson Gay, který na mítinku v Římě dosáhl času 9,77 vteřiny.

Reklama