Hlavní obsah

Pět jamajských sprinterů údajně dopovalo, Bolt mezi nimi není

BERLÍN

Jamajský sprint čelí tři týdny před startem atletického mistrovství světa v Berlíně dopingovému skandálu. Deník Jamaica Observer informoval, že pět běžců mělo pozitivní dopingový test na zakázané látky během červnového národního šampionátu. Později to médiím potvrdil nejmenovaný člen místní antidopingové komise JADCO.

Článek

Totožnost provinilců zatím není známa, prý mezi nimi ale nefiguruje trojnásobný olympijský vítěz a světový rekordman Usain Bolt ani žádný jiný medailista z her v Pekingu. Údajně je ale mezi nimi dvojice členů Boltova nově vzniklého atletického oddílu Racers Track Club, který vede rekordmanův trenér Glen Mills.

Podle deníku se jedná o dva muže a jednu ženu ze štafet na 4x100 metrů a dva muže ze štafety na 4x400 metrů. Všichni měli startovat na světovém šampionátu. Povaha nalezené zakázané látky nebyla zveřejněna. "Mohu jen říct, že pět atletů bylo pozitivně testováno na stejnou nevýznamnou substanci, nejedná se o anabolický steroid," řekl anonymní funkcionář agentuře Reuters.

Vzorky byly odebrány při domácím šampionátu před měsícem v Kingstonu. Celkem bylo tehdy provedeno 47 testů, zkoumala je laboratoř v Montrealu.

Reklama