Hlavní obsah

Baďurová MS odpískala

PRAHA

Úřadující tyčkařská vicemistryně světa Kateřina Baďurová stříbro z japonské Ósaky v Berlíně obhajovat nebude.

Článek

Série zdravotních patálií, která začala loni v zimě těžkým zraněním kolena při soustředění na Kanárských ostrovech, ji letos nepustila do žádného závodu, kde by mohla splnit limit pro šampionát. Do konce nominačního období zbývá ještě týden, ale 26letá Baďurová už žádný start neplánuje.

„Má teď problémy s patou. Možná je to ještě důsledek zranění kolena, že její pravá noha nepracuje symetricky s levou a odnesla to ta pata,“ popisuje nejnovější trable její kouč Boleslav Patera.

Loni v podobné situaci česká rekordmanka ještě na poslední chvíli limit pro pekingskou olympiádu skočila, ale tam nerozzávoděná v kvalifikaci neuspěla. „Na olympiádě jsme chtěli, aby se Katka zúčastnila, na mistrovství světa má ale cenu jet, jen když bude připravená. A času už je málo,“ uznává Patera.

Co bude dál? Partnerka bývalého výškaře Tomáše Janků už několik zdravotních problémů překonala, bude mít sílu se znovu vrátit do špičky? „Těžko teď říct, ale třeba bude skákat už v září na některém menším mítinku, když bude fit,“ věří její trenér.

Reklama