Hlavní obsah

Překážkář Svoboda vyhrál na mítinku v Ústí nad Labem o setinu

Překážkář Petr Svoboda se po červnovém svalovém zranění vrací do slibné formy. Na mezinárodním atletickém mítinku v Ústí nad Labem dnes český rekordman zvítězil výkonem 13,51 sekundy a o jednu setinu porazil Američana Jeffa Portera. V rozběhu byl přitom rychlejší Porter (13,43), ale bronzový medailista z halového mistrovství Evropy mu ve finále prohru oplatil.

Článek

"Když jsem v Londýně po návratu zaběhl 13,91, chtěl jsem ukončit sezonu. Tady v Ústí to sice technicky stále nebylo ono, ale dva časy kolem 13,50 jsou slušné," řekl v cíli Svoboda, jehož v neděli čeká závod v německém Wattenscheidu.

Diskařka Věra Cechlová svým nejlepším výkonem sezony 62,91 metru porazila o dva centimetry Australanku Dani Samuelsovou, vítězku bělehradské univerziády. "Podařilo se mi po všech zdravotních problémech v sezoně hodit můj letošní nejlepší výkon. A vítězství nad Samuelsovou si cením. Snad to bude teď už jen lepší," uvedla Cechlová.

Lucie Škrobáková splnila roli favoritky závodu na 100 metrů překážek a zvítězila za 13,11 sekundy. "V silném protivětru jsem myslím zaběhla solidní čas," konstatovala nejlepší česká překážkářka.

Desetibojař Roman Šebrle si v Ústí nad Labem po ostré přípravě vyzkoušel 110 metrů překážek, kouli a disk. "Nečekal jsem žádné velké výkony, ale s diskem přes 48 metrů v dodatkovém pokusu jsem spokojený. Prvního srpna si chci zazávodit v tyčce, pak zkusím některý z východočeských mítinků a před Berlínem ještě Kodaň," nastínil nejbližší program světový rekordman.

Reklama