Hlavní obsah

Špotáková je po tvrdé přípravě na Berlín unavená

KRUPKA

Olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková má za sebou podstatnou část přípravy na srpnové mistrovství světa v Berlíně a dva týdny před vrcholem atletické sezóny přiznává, že je hodně unavená. Věří však, že stihne vyladit formu tak, aby dokázala obhájit předloňské zlato z Ósaky.

Článek

Na mezinárodním mítinku v Krupce na Teplicku se v pátek světová rekordmanka představila pouze v roli čestného hosta. Na sever Čech přijela tři dny po vítězství na mítinku Super Grand Prix v Monaku, kde vyhrála výkonem 65,37 metru.

"S výkonem a vítězstvím v Monte Carlu jsem spokojená. Ale na druhou stranu jsem nesmírně unavená, moc jsem trénovala. Unavený je loket i achillovky, dávala jsem přípravě možná více, než jsem měla," řekla spolupracovníkovi ČTK Špotáková.

V sobotu jí začíná soustředění v Nymburku. "Týden ještě budu trénovat naplno a současně přitom rehabilitovat. Do Berlína je dost času na to dát se dohromady. A těsně před šampionátem už přijde takzvaný krokodýlí týden, kdy se čeká na formu," dodala.

Představil se i Šebrle

V Krupce se oproti původnímu plánu představil v diskařském i v koulařském kruhu světový rekordman v desetiboji Roman Šebrle. S diskařským výkonem přes 48 metrů byl spokojený. "Je lepší závodit než zůstat v Praze. Loni jsem toho tolik v přípravě nenaházel, a pak mi to chybělo. Čím více závodím, tím lépe. V sobotu si zaskáču o tyči na Kutnohorské laťce," podotkl.

V současnosti nejlepší český koulař Antonín Žalský dosáhl v Krupce výkonu 19,54 metru. Oproti středečnímu závodu v Ústí nad Labem se zlepšil, s délkou svých pokusů však stále není spokojený. "Moje pokusy jsou zatím ještě takové neurovnané. Ale v příštích dvou týdnech to vyladíme," poznamenal.

O splnění limitů pro mistrovství světa v Berlíně se v Krupce neúspěšně pokoušeli diskař Jan Marcell, oštěpařka Jarmila Klimešová a koulařka Jana Kárníková. Sprinter Lerone Clarke z Jamajky se na stovce blýskl časem 10,25 sekundy, při neúčasti předních českých atletů dominovaly mítinku v dalších běžeckých disciplinách časy reprezentantů Koreje.

Mezinárodní atletický mítink v Krupce:
Muži:
100 m: 1. Clarke (Jam.) 10,25, 110 m př.: 1. I Jang (Korea) 13,81, koule: 1. Žalský (Slavia Praha) 19,54, 2. Sinjakov (Běl.) 19,11, disk: 1. Marcell (Un. Brno) 60,75.
Ženy:
Koule: 1. Kárníková (Pardubice) 16,65, oštěp: 1. Klimešová (Olymp Praha) 53,84.

Reklama

Související témata: