Hlavní obsah

Ptáčníkové chybějí tyče

Nemilá událost potkala dva týdny před startem mistrovství světa v Berlíně nejlepší českou tyčkařku Jiřinu Ptáčníkovou. Nemá totiž na čem skákat! Z mítinku v Barceloně, kde vyhrála, se jí nevrátily tyče.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková

Článek

„Byl to přímý let, takže se nemohly ztratit nikde při přestupu. Prostě je nenaložili,“ cituje 23letou skokanku server Atletika.cz. Dnes se přitom stejně jako třeba Roman Šebrle představí na exhibičním klání Kutnohorská laťka. Bude si ale muset půjčit tyče od ředitele mítinku Zdeňka Lubenského.

Horší by bylo, kdyby se její náčiní neobjevilo před světovým šampionátem. „Jsem z toho nervózní,“ přiznává. „vrdili mi, že ty tyče poslali do Frankfurtu, ale tam prý také nejsou. Nikdo neví nic,“ kroutí hlavou svěřenkyně svého otce a Nikolaje Gorožkova. „Mám dvě tyče, na kterých můžu trénovat techniku, ale v závodě by to problém byl, na to jsou tyhle moc měkké,“ líčí Ptáčníková.

Připraveno už má krizové řešení. „Bavili jsme se s trenérem Moniky Pyrekové, že by mi nějaké půjčili. Ale doufám, že to tak daleko nedojde,“ přeje si. V podobné situaci není poprvé. „Není nic výjimečného, že nedorazí na závod. Před mistrovstvím světa do 17 let jsem tyče dostala po týdnu dva dny před závodem. To se ale aspoň vědělo, kde jsou,“ vybavuje si talentovaná skokanka.

Reklama

Související témata: