Hlavní obsah

Trenér brazilských atletů se přiznal, že svěřencům podával doping

SAO PAULO

Trenér brazilských atletů Jayme Netto na sebe vzal plnou zodpovědnost za dopingový případ pětice reprezentantů, kteří se kvůli pozitivnímu nálezu na EPO nezúčastní světového šampionátu v Berlíně. Netto přiznal, že nedovolené látky sportovcům sám podával.

Článek

"Přijímám odpovědnost za podávání nedovolených látek," uvedl Netto v rozhovoru pro brazilská média. "Já jsem viník, ne sportovci. Každý má právo na chybu a já chyboval," dodal trenér atletického klubu Rede Atletismo s tím, že nedovolenou látku podal každému z pětice podezřelých sportovců dvakrát prostřednictvím injekce do břicha.

I podle prezidenta klubu Rede Atletismo Jorgeho Queiroze de Moraese jsou sportovci oběťmi Nettova jednání. "Jsem si naprosto jistý, že naši atleti jsou pouze oběťmi. Nevěděli, co dostávají. Ale dva trenéři to dobře věděli," uvedl De Moraes. Rovněž podle Brazilské atletické konfederace byli do případu zapleteni dva trenéři.

Pozitivní výsledek mimosoutěžní dopingové zkoušky z 15. června měli účastníci loňské olympiády Bruno Barros, Josiane Titová, Lucimara Silvestreová a dále i Jorge Sena s Lucianou Francaovou. Všichni se museli vrátit z Německa, kam už odcestovali, a čekají na výsledek kontrolního testu. O start v Berlíně však přijdou.

Mezi Nettovy svěřence patří sprinteři Barros, Sena a sedmibojařka Silvestreová. Sprinterky Titová a Francaová jsou svěřenkyněmi kouče Inalda Seny. Všichni patří pod klub Rede Atletismo.

Reklama

Související témata: