Hlavní obsah

Sprinter Powell by mohl chybět na MS kvůli sporu se svazem

RALEIGH

Start jamajského sprintera Asafy Powella na atletickém mistrovství světa v Berlíně je údajně v ohrožení. Bývalý světový rekordman v běhu na 100 metrů se totiž nezúčastnil soustředění jamajské výpravy v Norimberku, což rozlítilo prezidenta Jamajského atletického svazu Howarda Arise, který nechce, aby Powell v Berlíně startoval. Agenturu Reuters o tom informoval Powellův agent Paul Doyle.

Článek

Powell, který patří spolu s krajanem Usainem Boltem a Američanem Tysonem Gayem k hlavním adeptům na medaili z nedělního závodu na 100 metrů, se na šampionát připravoval v italském Lignanu. Spolu s ním tam pobývali další čtyři jamajští atleti, mezi kterými údajně byly i olympijské vítězky sprinterka Shelly-Ann Fraserová a překážkářka Melaine Walkerová.

Prezident svazu Aris s jejich absencí nesouhlasil a poslal Doyleovi e-mail, v kterém hrozil, že pětice sportovců přijde o start na šampionátu. "Aris řekl, že je velmi zklamán a že to chápe tak, že nechceme startovat na mistrovství světa," uvedl Doyle, který doufá, že se spor podaří zažehnat, až se Powell dnes připojí k jamajské výpravě. "Věřím, že se vše vyřeší. Víc k tomu říci zatím nemohu," dodal.

Podle prezidenta svazu byla účast na soustředění podmínkou startu na šampionátu. "Řekl jsem Doyleovi, že je to povinné. Když nepojedou na soustředění, nebudou startovat," citoval Arise deník Jamaica Observer. Doyle se o tom však údajně dozvěděl až v pátek prostřednictvím e-mailu. "Předtím jsem neobdržel žádné informace, že by to bylo povinné. Ani Asafa nedostal žádné podobné informace," bránil se Doyle.

Reklama