Hlavní obsah

Špotáková vypraví na MS autobus fanoušků, Šebrleho podpoří rodina

PRAHA

Zhruba 350 kilometrů od Prahy, které auto zvládne za čtyři hodiny. Blízkost dějiště světového šampionátu přinese elitním českým atletům podporu známých a kamarádů. Největší fan klub požene v Berlíně obhájkyni oštěpařského zlata Barboru Špotákovou.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková před odjezdem na MS v Berlíně

Článek

„Pojali jsme to ve velkém,“ přikyvuje světová rekordmanka. Cesta jejích fanoušků je nefalšovaným organizovaným zájezdem! „Vypravujeme autobus, teď se dolaďuje, kde koho nabere. Někdo nastoupí v Praze, v Berouně vyzvedne hasiče, v Jablonci bude táta a další kamarádi,“ vypočítává Špotáková itinerář cesty.

Její příznivci obsadí sektor na protější tribuně. „Tam jich bude padesát, dalších asi deset bude rozesetých po stadiónu. A možná ještě někdo přibude, protože lístky ještě jsou,“ říká oštěpařka. „A bude to pěkně hlučná skupinka, můj přítel Lukáš už nakoupil trumpety,“ hlásí. Její kamarád ze studií v USA navíc dělá v Berlíně průvodce, a tak skupince, která obsadí stanové městečko v centru města, udělá exkurzi po německé metropoli.

Ostatní atleti podobné zájezdy nechystají. „Já se vejdu do desítky známých,“ tuší diskařka Věra Cechlová. Romana Šebrleho bude povzbuzovat hlavně rodina. „Ale široká, to znamená i taťka, dva strejdové, tchán,“ líčí. Jaroslav Bába bude mít skromnější podporu. „Nevím o nikom, akorát moje sestra se svým manželem Honzou Janků mají lístky,“ říká výškař.

Na zhruba deset spočetla své vlastní fanoušky překážkářka Zuzana Hejnová. „Dorazí přítel, rodiče i pár kamarádů,“ plánuje a přiznává jistou ošemetnost podpory blízkých. „Před závodem se s nimi člověk chce vidět, ale zase ví, že se musí soustředit,“ přemítá. Podobně to vnímá Špotáková. „Před závodem budu chtít různá focení a podpisy minimalizovat, snad se na mě nebudou zlobit. Ale Němky to budou mít ještě těžší,“ ví Špotáková.

Reklama

Související témata: