Hlavní obsah

Tyčkařka Ptáčníková si chce MS pořádně užít a doufá v postup do finále

PRAHA

Svou premiéru na mistrovství světa v atletice si odbyde hned první soutěžní den tyčkařka Jiřina Ptáčníková. A dva dny před kvalifikací už začíná pociťovat první známky stresu. "Už začínám být trochu nervózní. Poslední tréninky vypadaly hodně dobře, takže jsem natěšená, co z toho bude," přiznala třiadvacetiletá atletka těsně před odjezdem na nádraží v pražských Holešovicích.

Foto: René Volfík, ČTK

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková ve vlaku

Článek

Letošní sezóna se pro talentovanou tyčkařku zatím vyvíjí více než dobře. V zimě si vylepšila svůj osobní rekord v hale na 440 cm a zajistila si tak účast na březnovém halovém mistrovství Evropy. Začátkem června v německém Rehlingenu přeskočila 455 cm a mohla se tak radovat z A limitu na nadcházející světový šampionát. A další úspěch přišel v červenci na univerziádě v Bělehradě, odkud si třiadvacetiletá Ptáčníková odvezla zlatou medaili.

Není tedy divu, že by svou skvělou sezónu chtěla završit dobrým výsledkem i na MS v Berlíně. "Chtěla bych se určitě podívat do finále," netajila se přáním Ptáčníková. "Abych ale postoupila z kvalifikace, bude potřeba skočit na hranici mého osobního maxima, tedy 460 cm. Už samotná kvalifikace tedy bude pro mě osobně moc důležitá," přiznala. "Uvidíme, poslední tréninky vypadaly hodně dobře...," dodala členka Olympu Praha.

Na pokoji bude s přítelem

Pokoj bude Jiřina Ptáčníková sdílet se svým přítelem Petrem Svobodou (překážkář - pozn. red.). My jsme spolu původně nechtěli bydlet. Ale protože byly nějaké liché počty, tak mi řekli, že budu bydlet s Petrem," vyprávěla s úsměvem Ptáčníková. "U nás je trochu problém v tom, aby nevznikl nějaký rozpor před závodem. Já jsem totiž vždy nervóznější než Petr, on je naprostý kliďas. Naproti tomu já potřebuji trochu rozruchu, vysvětlovala rodačka z Plzně.

"Vzhledem k tomu, že mi začíná kvalifikace už v sobotu a případné finále v pondělí, mělo by vše proběhnout v klidu. Petr jde na start až ve středu, a to já už budu vyzávoděná. Budu ho tak naplno podporovat," dodala.  A kolik talismanů si s sebou zabalila? "Já si na talismany moc nepotrpím. Tentokrát mám ale jednoho přeci jen s sebou. Těsně před odjezdem mi dala plyšovou myšku moje spolubydlící. Tak snad mi přinese štěstí," přála si.

A ani po závodech se  tyčkařka nebude nudit. "Jsem ráda, že budu mít závody rychle za sebou. Zajdu se podívat i na další disciplíny, budu fandit ostatním a vychutnávat si atmosféru na stadiónu. Chci si to v Berlíně co nejvíce užít," uzavřela Jiřina Ptáčníková.

Reklama

Související témata: