Hlavní obsah

Radcliffeová si před MS vyzkoušela formu vítězstvím v New Yorku

NEW YORK

V rámci přípravy na mistrovství světa vyhrála britská běžkyně Paula Radcliffeová půlmaratón v New Yorku. Týden před plánovaným startem v maratonu v Berlíně v neděli triumfovala v čase 1:09:45 hodiny s velkým náskokem před Etiopankou Mamitu Daskaovou a Catherine Nderebaovou z Keni. Za jejím traťovým rekordem Radcliffeová zaostala jen o dvě sekundy.

Foto: Jeff Zelevansky , Reuters

Britská běžkyně Paula Radcliffeová po vítězství v půlmaratónu v New Yorku

Článek

Pětatřicetiletá Britka absolvovala první závod po téměř deseti měsících, během kterých se zotavovala z operace a také z březnové zlomeniny prstu na noze. Kvůli ní se světová rekordmanka v maratónu mohla vrátit k tréninku až v červnu a nad jejím startem na mistrovství světa dlouho visel otazník.

Světová šampionka z roku 2005 do Berlína po hladkém vítězství na Manhattanu přiletí, ale teprve se rozhodne, zda náročný závod zvládne. "Noha je v pořádku. Jen si musí znovu zvyknout na závody na silnici," uvedla Radcliffeová, která loni v listopadu vyhrála v New Yorku tradiční maratón. "Trochu jsem závodům odvykla. Uvidím, jak budu vypadat v příštích dnech," prohlásila.

Vítězem mužského závodu se stal Tadese Tola z Etiopie.

Reklama