Hlavní obsah

Šebrle odletěl do Berlína s nadváhou a touhou bojovat o zlato

PRAHA

S lehkou nadváhou svého zavazadla, ale především s odhodláním, že může opět bojovat o zlato, odletěl v pondělí desetibojař Roman Šebrle na atletický světový šampionát do Berlína. "Formu cítím," řekl dvojnásobný světový šampion a olympijský vítěz.

Článek

Do letištní haly přišel Šebrle doprovázen svým trenérem Robertem Změlíkem relativně nalehko. Tyče i tretry poslal do Berlína autem s předstihem, takže si v neděli jen zabalil další věci. Mezitím si nenechal ujít finále stovky a rekordní závod Usaina Bolta.

"Běžel pěkně. Bylo to fantastické," řekl Šerble a s nadsázkou a úsměvem doplnil: "To je vrchol šampionátu hned po desetiboji."

Světový rekordman trénoval naposledy v neděli a cítil se výborně. "Běžel jsem rychle úsek, který vždycky běhávám, a zvládl jsem ho nejrychleji za pět let. To ovšem nic neznamená, uvidí se až v závodě," řekl čtyřiatřicetiletý desetibojař. Dobrý pocit ze svých výkonů má celý týden. "Udělal jsem si nějaké osobáky v posilovně a vyvíjelo se to, jak jsem čekal. Postupně se to lepší a doufám, že to bude nejlepší ve středu a ve čtvrtek," myslel na soutěžní dny.

Do Berlína jede jako sedmička letošních tabulek, na tradičním květnovém mítinku v Götzisu nasbíral 8348 bodů. V odbavovací hale ruzyňského letiště uvažoval, že na zlato bude v Německu potřeba 8600 až 8700 bodů. "A to určitě v mých silách je, takže doufám, že jedu bojovat o zlato," vyhlásil Šebrle naladěn zdravě sebevědomě.

Přes 8600 bodů se naposledy dostal předloni v Ósace, kde ziskem 8676 bodů slavil své druhé světové zlato. A přes 8700 (o 193 bodů) šel při olympijském triumfu v Aténách roku 2004.

Před cestou si nic nezjišťoval o dějišti a ani se nezajímal o soupeře. "Nevím o nich vůbec nic a je mi to jedno. Stejně musím závodit na sebe a ukázat své výkony. A když se předvedu jako v tréninku, tak by to mělo být hodně dobrý," věřil si Šebrle.

Reklama

Související témata: