Hlavní obsah

Oštěpařku Špotákovou kouč nekáral

BERLÍN

Po kvalifikaci si obhájkyni oštěpařského zlata Barboru Špotákovou vzal do parády masér Tomáš Dřímal, včera za ní přijela do Berlína její fyzioterapeutka Martina Kolčanová. Vše pro to, aby pravá ruka světové rekordmanky byla na dnešní finále v pořádku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Oštěpařka Barbora Špotáková během kvalifikace na MS v Berlíně

Článek

Náznaky rozmrzelosti po nedělní kvalifikaci opustily Špotákovou vcelku rychle. „V poledne cítila hodně emocí, už večer se s tím ale srovnala. Měla strašně rychlé nohy, jen vršek byl mrtvý. Snad to ve finále přijde,“ doufá její trenér Rudolf Černý. Už před kvalifikací potkala jeho svěřenkyni drobná nepříjemnost. „Šmikla se do prostředníčku pravé ruky, když se jí v ruce rozpadla sklenička. Zavázali jsme to velkým obvazem, nebylo to nic vážného, ale přece jen to další rozptýlení je,“ popisuje.

Špotáková se teď na čas odstěhovala od výpravy z hotelu Berlin Berlin o zhruba kilometr dál, kde bydlí její přítel Lukáš. Hodně sil ztratila právě při jeho shánění den před kvalifikací, kouč jí ale přílišnou aktivitu nevyčítal. „Nepokáral jsem ji. Sama pak řekla, že teď už na všechno kašle, je rozumná,“ věří Černý.

V Berlíně už je padesát členů jejího fan clubu, který by měl být jejím hnacím motorem v dnešním boji o zlato. Dva tituly mistryně světa získaly v historii dosud pouze dvě oštěpařky.

Reklama

Související témata: