Hlavní obsah

IAAF doporučila Jamajce nepostavit do štafety podezřelé sprintery

BERLÍN

Mezinárodní atletická federace IAAF doporučila jamajské výpravě na mistrovství světa v Berlíně, aby do štafetových závodů nenasadila nikoho z pěti sportovců, na něž před šampionátem padlo podezření z dopingu. Mohlo by to totiž později po vyřešení případu případně znamenat odebrání medailí. V Berlíně to řekl generální sekretář IAAF Pierre Weiss.

Článek

Na přelomu července a srpna vyšlo najevo, že Yohan Blake, Marvin Anderson, Sheri-Ann Brooksová (všichni 4x100 m), Lanceford Spence a Allodin Fothergill (oba 4x400 m) měli při národním šampionátu pozitivní výsledek zkoušky na methylxantin. Ten sice není na seznamu zakázaných látek antidopingové agentury WADA, ale podle antidopingových expertů do kategorie nepovolených stimulantů spadá.

Disciplinární komise jamajského antidopingového výboru potom atlety osvobodila, dojde ale k odvolacímu řízení, které nyní bylo odloženo na dobu po šampionátu. IAAF prý startu nikoho z nich nebrání, ale upozornila na možnost pozdější změny výsledků. "Nikdo dosud nebyl suspendován, proto je složení štafet zcela v jamajských rukách. Pokud ale budou startovat a potom bude rozhodnuto o jejich vině, budeme muset výsledky anulovat," uvedl Weiss.

Štafetové běhy budou na programu od pátku. Nikdo z pětice podezřelých atletů prý zatím do Berlína nedorazil. Svaz může nominaci oznámit nejpozději hodinu před startem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články