Hlavní obsah

Na startu jsem byla suverénně nejhorší, smutnila překážkářka Škrobáková

BERLÍN

Překážkářka Lucie Škrobáková bojovala o účast ve finále mistrovství světa v Berlíně marně a obsadila celkové dvanácté místo. V úvodním semifinálovém běhu skončila čtvrtá časem 12,92 sekundy. K postupu do večerního boje o medaile byl potřeba výkon 12,73, což je hodnota českého rekordu Škrobákové z letošního července.

Foto: José Manuel Ribeiro, Reuters

Překážkářka Lucie Škrobáková (uprostřed)

Článek

"S takovým časem se na mistrovství světa do finále nepostupuje," uznala Škrobáková. Potěšila ji ale skutečnost, že byla druhou Evropankou za Irkou Derval O'Rourkeovou, která byla poslední postupující do finále. Už se těšila na mistrovství Evropy v Barceloně v příštím roce. "Tam budu ve svém živlo. Ale tady musím přiznat, že na ně ještě nemám," konstatovala.

Potřebné dvě desetiny ztratila na startu. "Byla jsem suverénně nejhorší," prohlásila. Přitom neměla špatnou reakci. "I dráha mi přišla dobrá. Ale já to vím, nemám takový rozjezd. Umím zabrat od druhé překážky do konce, ale dneska jsem to nedohnala," uvedla sedmadvacetiletá atletka.

Cítila se dobře, i když byla po úterním rozběhu trochu unavená a lehce ji bolelo koleno. "Ale to bylo v pohodě, když mi bouchli za zadkem, tak jsem to nevnímala," mávla rukou halová vicemistryně Evropy. Její výkon prý není oslňující, ale ani podprůměrný. "Jsem tak trochu spokojená. Loni bych za to skákala do stropu," připomněla, že pod 13 sekund běžela poprvé právě loni. "Předvedla jsem svůj lepší standard," dodala.

Nejrychlejší v semifinále byla vítězka třetího rozběhu Američanka Dawn Harperová. Olympijská šampionka v Pekingu zaostala časem 12,48 pouze o jednu setinu za letošním světovým maximem krajanky Lolo Jonesové, která v Berlíně chybí.

Reklama