Hlavní obsah

Tyčkař Mesnil na MS v Berlíně opět předváděl svoji nahotu

Francouzský tyčkař Romain Mesnil se nejspíš vyžívá v exhibicionismu. Na jaře běhal po Paříži nahý s tyčí, aby nalákal v době ekonomické krize sponzory. Jednoho získal. A aby mu poděkoval, opět natočil video, kde běhá s tyčkou v údolí Roubaix společně s dalšími desítkami naháčů opět v Adamově rouše. Nahý dorazil i v sobotu na tiskovou konferenci na mistrovství světa v Berlíně, kde obhájil stříbrnou medaili. Jen choulostivá místa mu zakrývala francouzská vlajka.

Foto: Herbert Knosowski, ČTK/AP

Zlato ve skoku o tyči získal na MS v Berlíně Steven Hooker (uprostřed), stříbro Romain Mesnil (vlevo), bronz pak Renaud Lavillenie

Článek

Splnil tak slib, který veřejně deklaroval před šampionátem v případě, že získá medaili. Aby toho nebylo málo, svlékl se již na ploše Olympijského stadiónu v momentě, kdy měl jistou medaili. A opět se zakryl pouze francouzskou vlajku. Přilákal pozornost několika fotografů, ale byl překvapený, když ho žurnalisté na oficiální tiskové konferenci ignorovali.

Jeho exhibicionistické vystoupení totiž zastínil mistr světa Australan Steve Hooker. K triumfu potřeboval pouze tři skoky včetně jediného kvalifikačního pokusu. Olympijský vítěz navíc dokázal vyhrát i přes bolestivé svalové zranění stehna, které si přivodil jen pár dní před šampionátem.

Mesnil se po závodech v rozhovoru s francouzskými novináři nechal slyšet, že je pyšný na svůj běh Paříží i na video, které později natočil. A jeho "nahé" gesto mělo být jen vtipem zasazeným do souvislostí. "Jinak jsem ale zklamaný, přijel jsem do Berlína vyhrát," prohlásil Mesnil. Možná by tím upoutal větší pozornost.

Reklama

Související témata: