Hlavní obsah

Novým šéftrenérem českých atletů je Tomáš Dvořák

PRAHA

Bývalý desetibojař Tomáš Dvořák byl na úterním zasedání předsednictva Českého atletického svazu jmenován novým šéftrenérem českých atletů. Trojnásobný mistr světa ve funkci nahradil Václava Fišera, který vedl trenérskou radu od roku 1992 a rezignoval po letošním mistrovství světa v Berlíně.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Bývalý desetibojař a nový šéftrenér atletické reprezentace Tomáš Dvořák

Článek

„V hledáčku bylo více kandidátů, do finále se dostali dva. Jedním byl Tomáš Dvořák, druhým Pavel Sluka. Nakonec se pracovní sklupina rozhodla předložit předsednictvu návrh na jmenování Dvořáka, který byl přijat,“ informoval novináře předseda ČAS Libor Varhaník.

Fišer byl v čele trenérské rady od prosince roku 1992 a čeští atleti pod jeho vedením pravidelně vozili medaile z vrchoplných akcí. „Svůj odchod zvažoval již delší dobu. Bezprostředně po volbách nového vedení ČAS bylo nutné otázku nového trenéra řešit,“ podotkl Varhaník. „Už jsem byl dost ohoblovanej,“ přidal s úsměvem Fišer.

Dvořák byl vedením české atletiky poprvé kontaktován již zkraje roku. „Oslovil mě předseda svazu i končící trenér Fišer. Neříkám, že do mě hučeli, ale zprvu to bylo velké překvapení. Rozhodnutý na 99 procent jsem byl v průběhu července,“ líčil čerstvě jmenovaný šéf trenérské rady.

Sedmatřicetiletý Dvořák se ujímá významné funkce nedlouho poté, co ukončil svou úspěšnou kariéru. Nyní věří, že své zkušenosti ze stadiónů přenese i na své následníky. „Česká atletika je na světovém výsluní, pohled do statistik je příjemný. Já bych byl rád, kdyby se mi podařilo na ty roky, kdy reprezentanci vedl Václav, navázat. Nebude to lehké,“ pravil.

Reklama