Hlavní obsah

Překážkář Liou Siang bude po více než roce závodit

Čínský překážkář Liou Siang se chystá na první závod po více než roce. Comeback po vleklém zranění achillovky si olympijský vítěz z Atén 2004 naplánoval na 20. září, kdy se postaví na start stodesítky v domovské Šanghaji. Start šestadvacetileté atletické hvězdě povolil domácí svaz po posledních uspokojivých vyšetřeních.

Článek

Bývalý světový rekordman se naposledy na dráze objevil na loňské olympiádě v Pekingu, ale tehdy tam ke zděšení domácích fanoušků ani nenastoupil k opakovanému rozběhu. Čínský sportovní idol se pak po dlouhých diskusích o způsobu léčby podrobil v prosinci operaci ve Spojených státech amerických a po rekonvalescenci začal teprve v červenci s lehkým tréninkem v tretrách. Nestihl ani obhajovat titul na mistrovství světa v Berlíně.

Avizovaný návrat Liou Sianga přišel vhod pořadatelům mítinku, kteří na poslední chvíli přišli o účast nejrychlejšího muže planety Usaina Bolta. Světový rekordman ukončí sezónu po Světovém atletickém finále v Soluni, asijské turné kvůli únavě odřekl.

Reklama

Související témata: