Hlavní obsah

Rekordman Bolt má po sezóně, teď bude hlavně spát

SOLUŇ

Několik měsíců Usain Bolt udivoval a bavil atletický svět, teď mu konečně skončila sezóna a populární Jamajčan se chystá čerpat energii, kterou dosud jen rozdával. Jak se nechal slyšet v Soluni po nedělním vítězství na dvoustovce ve Světovém atletickém finále, má v nejbližších dnech jediný cíl, a tím je zasloužený spánek.

Foto: Yves Herman, Reuters

Jamajský sprinter Usain Bolt má v plánu odpočívat.

Článek

Třiadvacetiletý světový rekordman zakončil v Řecku sezónu, ve které neměl soupeře. Konkurenci deklasoval i na mistrovství světa, kde uhranul fantastickými světovými rekordy 9,58 na stovce a 19,19 na dvoustovce. Dnes se vrátí na Jamajku, kde si užije šest týdnů odpočinku.

"Obvykle si dopřávám měsíc, takže šest týdnů je o něco lepší. Když člověk deset a půl měsíce z dvanácti běhá, tak mu to pak opravdu nechybí," uvedl Bolt. Delší volno bude mít díky odřeknutí startů na nadcházejících mítincích v Šanghaji a Tegu, korejském dějišti příštího mistrovství světa. Nepřesvědčila jej ani údajná nabídka startovného ve výši půl milionu dolarů.

V Soluni se ještě vypjal na dvoustovce k dalšímu špičkovému času 19,68. "Dal jsem do toho poslední energii, kterou jsem měl. Jsem teď rád, že je po sezóně. Doufám, že si pořádně odpočinu. Nemám nic v plánu, maximálně spánek. Chci jen prostě být doma," dodal. A Boltův recept na relaxaci? "Budu hrát videohry, chodit do klubu. Jsem ten typ kluka, který zůstane doma, poslouchá hudbu a zvolní," řekl.

Reklama