Hlavní obsah

Bolt by měl na Jamajce varovat před rychlou jízdou

KINGSTON

Sprinter Usain Bolt je sice nejrychlejším mužem planety, na Jamajce však bude nejspíš proti vysoké rychlosti bojovat. Tamní ministerstvo dopravy chce olympijského a světového šampiona získat pro kampaň bezpečnosti na dálnici, která brzy ponese atletovo jméno.

Foto: Grigoris Siamidis, Reuters

Jamajský sprinter Usain Bolt

Článek

"Moc bychom chtěli, aby lidi upozornil na nebezpečí rychlé jízdy," citoval list Jamaica Gleaner ředitele odboru bezpečnosti Kanute Hareho. Podle něj ministerstvo ještě Bolta nekontaktovalo, ale brzy tak učiní.

Úřady se úsek dálnice mezi St. Catherine a Clarendonem rozhodly přejmenovat na Usain Bolt Highway poté, co třiadvacetiletý sprinter na mistrovství světa téměř přesně zopakoval výkon z loňské olympiády. Stejně jako v Pekingu triumfoval na tratích 100 a 200 metrů ve světovém rekordu a získal i zlato ve štafetě na 4x100 metrů.

Po Boltovi bude pojmenována nejnebezpečnější část dálnice, kde se letos stalo už 89 nehod. Nejhorší havárie se tam odehrála předloni a zemřelo při ní šest lidí. S autem tam letos v dubnu boural i samotný sprinter, když nezvládl své BMW M3, vyjel mimo silnici a značně vůz poničil. Bolt a jeho dva spolujezdci však vyvázli jen s několika šrámy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články