Hlavní obsah

Mítink světových rekordmanů v Praze příští rok nebude

PRAHA

Mítink světových rekordmanů v pražské O2 Areně se v nadcházející halové atletické sezóně neuskuteční. Organizátoři z České sportovní se tak rozhodli s tím, že se nechtějí dostat do kolize ze zimní olympiádou ve Vancouveru. Druhý ročník mítinku by měl přijít na řadu v roce 2011.

Foto: Michaela Říhová

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová na Mítinku světových rekordmanů v Praze

Článek

"Konkurovat v době konání zimních olympijských her jakoukoli jinou sportovní akcí je nesmyslné plýtvání energií, když navíc bude i první kolo Fed Cupu a Davis Cupu," uvedl dnes mluvčí České sportovní Karel Tejkal v tiskové zprávě.

Vrcholem únorového Mítinku světových rekordmanů byl nejlepší historický výkon v běhu na dvě míle Etiopanky Meseret Defarové. O halový světový rekord se marně pokoušela ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová, jejíž vítězný skok 490 cm byl pátým nejlepším výkonem v hale všech dob.

Pražský mítink byl třetím nejkvalitnějším podnikem halové sezóny, i když byl ochuzen o účast původně ohlášených hvězd překážkáře Dayrona Roblese, výškařky Blanky Vlašičové a půlkařky Pamely Jelimové. Premiérová atletická akce v O2 Areně přilákala 8542 diváků.

Reklama