Hlavní obsah

VIDEO: Nejrychlejší sprinter planety Bolt adoptoval nejrychlejší suchozemské zvíře světa

NAIROBI

Nejrychlejší muž planety si osvojil nejrychlejší suchozemské zvíře na světě. Jamajský sprinter Usain Bolt adoptoval při návštěvě Keni tříměsíční mládě geparda, kterému navíc propůjčil svou přezdívku. Mladá šelma ponese jméno Lightning Bolt (Blesk).

Foto: Thomas Mukoya, Reuters

Fenomenální sprinter Usain Bolt s mládětem geparda

Článek

Za adopci zaplatil trojnásobný olympijský vítěz a mistr světa podle agentury AP 13 700 dolarů (asi 243 000 korun). Ročně bude na životní náklady geparda přispívat správě Národního parku v Nairobi částkou 3000 dolarů (53 000 korun).

S mládětem populární atlet známý svými showmanskými výstupy ochotně zapózoval, žádost o společnou fotografii s keňským premiérem vedle dospělého geparda ho však trochu znejistěla. Svolil teprve, když viděl, že je šelma neškodná. "Bál jsem se, ale už se nebojím," prohlásil světový rekordman, který je na dráze schopen vyvinout rychlost přes 40 km/h. Gepardi dosahují rychlosti přes 100 km/h.

Akce na podporu zachování divoké přírody v Keni se zúčastnil i bývalý světový rekordman v běhu na 110 metrů překážek Brit Colin Jackson, jenž adoptoval antilopu.

Reklama