Hlavní obsah

Už mi dávno není dvacet let, pěla hvězda večera Šebrle

Michal OsobaPrávo

Zná ovace vyprodaných stadiónů, slyšel davy fanoušků vyvolávat své jméno. V sobotu ale Romanu Šebrlemu ve stoje aplaudoval zaplněný sál pražského hotelu Ambassador. A nesouviselo to s jeho atletickými úspěchy. Právě dozpíval svoji verzi Zmožkova hitu Už mi, lásko, není dvacet let.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Roman Šebrle

Článek

I vítězka ankety Atlet roku Barbora Špotáková uznale pokyvovala: „Šéba byl vrchol večera.“ Šebrleho manažer a parťák Robert Změlík si ho zase v narážce na nepovedeném mistrovství světa dobíral: „Člověče, to bylo mnohem lepší než v Berlíně.“ Desetibojařský světový rekordman, který zanedlouho oslaví 35 let, ukázal, že si ze svého věku umí udělat legraci. Zpíval, jak „u nohou mu ležel celý svět, když stovku běhal za 10,65“, i o tom, že „roky odnesly jeho nirvanu, což teď cítí nejvíc po ránu“...

Vtipný text Radana Dolejše nešel Šebrlemu přes pusu ztěžka. „Vůbec ne, byla to legrace, vždyť už přesluhuju, jak s oblibou říká můj kouč Dála Kupka,“ usmíval se desetibojař. „Už když jsem to četl poprvé, bavil jsem se, jsem pro každou srandu,“ vyprávěl pár minut poté, co dozněl velký aplaus. „Co mi ukázal? No že jsem výborný zpěvák,“ pokračoval dobře naložený atlet.

Poprvé si roli zpěváka na pódiu vyzkoušel už před devíti lety. „Tehdy jsem zpíval s Leonou Machálkovou, vlastně jsem načal takové ty estrády sportovců,“ vybavoval si. Tentokrát svůj pěvecký kousek ve studiu nahrál za třičtvrtě hodiny, přípravy mu nezabraly víc než den.

Pětatřicet let mu sice bude až 26. listopadu, oslavu půlkulatého jubilea ale už má za sebou. „Bylo to hodně velký, asi 80 lidí, většinou atleti. Byla to podařená oslava,“ potutelně se usmíval.

Vstupuje tak do věku, v němž už se v atletice oficiálně vedou veteránské rekordy. A Šebrle tuší, že si vyslechne spoustu narážek. „Už když jsem byl vloni na Zlaté tretře, běželi tam závod veteránů i s Robertem Změlíkem, tak na mě ten nejstarší z nich, čtyřiasedmdesátiletý Tonda Kábele, křičel: Romáánku, příští rok už můžeš běžet s nááma,“ směje se olympijský šampión z Atén. „Ale já si uvědomil, že má vlastně pravdu. Ale veteránské závody nikdy běhat nebudu, to mě radši zastřelte,“ vtipkoval desetibojař.

Reklama