Hlavní obsah

Šebrle: Na zpívání rozhodně nepřesedlám, ještě chci medaili

PRAHA

Když při vyhlášení ankety Atlet roku dozpíval, aplaudoval mu celý sál vstoje. Desetibojař Roman Šebrle svým pěveckým vystoupením ohromil. A tak není divu, že se ho všichni ptají, zda se místo atletiky nedá na zpívání. "To rozhodně ne. Tak dobrý zpěvák nejsem," říká pětatřicetiletý Šebrle, který už začal s přípravou na příští sezónu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpívající desetibojař Roman Šebrle

Článek

Desetibojař Roman Šebrle je nejen úspěšným sportovcem, ale i skvělým zpěvákem. Pětatřicetiletý Šebrle při vyhlášení Atleta roku zazpíval a celý sál mu aplaudoval. A stejné to bylo i na čtvrtečním slavnostním ceremoniálu Dukly, kde byli vyhlášeni nejlepší Armádní sportovci roku 2009. Tentokrát bylo sobotní pěvecké vystoupení olympijského vítěze puštěno ze záznamu, avšak i tak světový rekordman sklidil velký potlesk. A všichni se ho ptali, nedáte se na zpívání?

"To rozhodně ne. Tak dobrý zpěvák nejsem. Vím, na co mám a na co ne. A zpívání rozhodně není obor, v němž bych mohl vyniknout," říkal s úsměvem na tváři Šebrle. I přesto se ale můžeme těšit, že nějakou píseň od něj ještě uslyšíme. "Zazpívám občas při nějakém vyhlášení, jako byl Atlet roku," slíbil.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="highlight"><td><strong>Píseň Romana Šebrleho, kterou zazpíval na Atletovi roku</strong> </td></tr><tr><td>Už mi prostě není dvacet let, už mi není ani dvacet pět, a že to moc krásná léta jsou, přál jsem si, ať mi zůstanou.</td></tr><tr><td>To u nohou mi ležel celý svět, stovku dal jsem za deset šedesát pět, skákal osm metrů, ba i dál, byl jsem vítěz, co málo prohrával.</td></tr><tr><td>Čas otupí i ostrý břit, na druhou stranu mám dnes klid, budoucnosti kráčím naproti, jen mě u toho nikdo nefotí.</td></tr><tr><td>Už mi prostě není třicet let, holt už mi je prostě třicet pět, roky odnesly mou nirvánu, už je cítím, nejvíc po ránu.</td></tr><tr><td>Aspoň teď mám čas na knížky, kde je mých 215 do výšky, a kde pět set dvacet o tyči, dneska už mám pěkně po... srandě, co dřív snes jsem, už mne poničí...</td></tr></tbody></table>

A jak dlouho se na vystoupení připravoval? "Nebylo to dlouho. Písničku jsem znal a ten doplněný text byl celkem intuitivní. Učil jsem se to a nazpívával asi pětačtyřicet minut.

Pokusí se o medaili

Vrcholem atletického roku 2010 bude evropský šampionát v Barceloně. A mistr světa  z roku 2007 už začal s přípravou. "Po dovolené v Turecku, která byla taková plavecká a golfová, jsem začal s tréninkem. Už mám za sebou šest týdnů a v tuto chvíli jsem ve fázi nabírání objemů," prozradil.

Na soustředění pojede tradičně do tepla. "Už 25. listopadu odlétám do Jižní Afriky a za teplem zamířím i v lednu. Ještě ale nevím, kam to bude. "A jaké cíle má pro příští sezónu? "V roce 2010 se uskuteční mistrovství Evropy pod širým nebem a já věřím, že tam bych mohl medaili získat. Určitě se o ni pokusím," naznačil své plány Šebrle.

<img alt="Roman Šebrle" height="285" src="http://im.sport.cz/180/121803-article-1mbf0.jpg" width="400"/><span class="imgTitle">Roman Šebrle </span><span class="author">foto: Jan Saudek</span>

Roman Šebrle se již podeváté zúčastnil focení pro kalendář Dukly, který vytvořil Jan Saudek. Loni představoval Šebrle rytíře, tentokrát se na snímku "chlubí" svými svaly... "Pan Saudek se trochu zhoršil. Minule jsme byli hotovi za dvě minuty, letos za pět," smál se desetibojař. "Ale bylo to tím, že jsem u focení musel dělat kliky a taky mě polévali vodou. Proto to trvalo déle," vysvětloval. "Když on se nám Roman nechtěl potit, tak jsme na něj museli lít vodu, aby to vypadalo, že je zpocený," dodal slavný fotograf Jan Saudek.

Obrázek se nakonec vydařil. "Když jsem se viděl poprvé, lekl jsem se, jaké mám svaly. Ale myslím, že se to povedlo," uzavřel zpívající atlet.

Reklama