Hlavní obsah

Ben Johnson: Nejlepší sprinter v historii jsem já

Kanadský sprinter Ben Johnson se navzdory svému dopingovému skandálu považuje za nejlepšího sprintera historie. V rozhovoru pro britský deník The Times prohlásil, že byl lepší než světový rekordman na stovce Tim Montgomery i bývalí držitelé nejrychlejšího času Donovan Bailey a Maurice Greene.

Foto: internet

Jsem pořád nejlepší, hlásá dopingem poznamenaný Ben Johnson

Článek

Johnson na olympijských hrách v Soulu před patnácti lety zaběhl světový rekord 9,79 sekundy, následně byl však usvědčen z užívání anabolického steroidu stanozololu a rekord i zlatá medaile mu byly odebrány.

Bailey, Green ani Montgomery by mi nestačili

"Bez ohledu na to, co jsem udělal, jsem pořád nejlepším sprinterem všech dob. Vyrovnat by se mi mohl možná jen Bob Hayes, olympijský vítěz z roku 1964. Ale kdybyste vedle mě v Soulu postavili Baileyho, Greena nebo Montgomeryho, skončili by za mnou. Byl to největší závod všech dob," chvástal se Johnson.

Neuznává ani světový rekord Tima Montgomeryho, který loni v Paříži časem 9,78 překonal i Kanaďanův výkon ze Soulu. "Tenhle světový rekord nepočítám. Měl v zádech vítr dva metry za sekundu, zatímco já v Soulu jen 1,1 metru," dodal jeden z nejznámějších dopingových hříšníků atletické historie.

Reklama