Hlavní obsah

Asafa Powell: Vím, že Bolta dokážu porazit

Jamajský sprinter Asafa Powell má pro příští sezónu jednoznačný cíl. Chce zvítězit nad nejrychlejším mužem planety, krajanem Usainem Boltem. "Usain je v současnosti můj největší cíl. Chci ho porazit a vím, že to mohu dokázat," prohlásil sedmadvacetiletý bývalý světový rekordman Powell.

Článek

Letošní atletická sezóna skončila, a tak se už všichni připravují na tu nadcházející. A obzvlášť pilně trénuje jamajský sprinter Asafa Powell, který chce celému světu ukázat, že jeho krajan a nejrychlejší muž planety Usain Bolt se dá porazit.

"Usain je v současnosti můj největší cíl a je se ho pokusím porazit. Vím, že to mohu dokázat," prohlásil Powell na besedě se studenty v Singapuru, kam přijel podpořit olympijské hry mládeže 2010. "Bolt není neporazitelný. Věřím si a vím, že to zvládnu," dodal bývalý světový rekordman.

"Mojí výhodou oproti Usainovi je, že jsem menší a mám rychlejší start. On je zas díky své výšce lepší v závěru," vysvětloval na webových stránkách singapurského listu The Straits Times bronzový muž z letošního světového šampionátu v Berlíně.

Podle Powella už nemáme očekávat ani výrazné posuny světového rekordu v běhu na 100 metrů. "Věděl jsem, že čas 9,5 sekundy je reálný. Ale nejsem si jistý, že 9,4 je v něčích silách. Jsem ale stoprocentně přesvědčený, že příští rok opět uvidíme velmi rychlé běhy," uzavřel sedmadvacetiletý sprinter.

Reklama

Související témata: