Hlavní obsah

Gatlin varoval Bolta i Gaye, že se vrátí a porazí je

RALEIGH

Olympijský vítěz a mistr světa Justin Gatlin poslal varování Usainu Boltovi a Tysonu Gayovi. Americký sprinter, kterému letos vyprší čtyřletý trest za doping, bude prý schopen porazit jak jamajského fenoména a světového rekordmana Bolta, tak svého krajana Gaye.

Foto: DPA/EPA

Americký atlet Justin Gatlin

Článek

"Byl jsem je schopen porazit předtím, tak nevidím důvod, proč bych s nimi nemohl běžet vyrovnaný závod nyní," nechal se slyšet podle agentury Reuters Gatlin, který se nyní připravuje v Naples na Floridě. "Jejich časy mě vůbec nestraší," ujistil.

Jamajčan Bolt loni na MS v Berlíně vytvořil světový rekord 9,58 sekundy na stovce a 19,19 sekundy na dvojnásobné trati. Gay je vicemistrem světa na stovce, po Boltovi druhým nejrychlejším sprinterem historie na této trati v času 9,69 sekundy a třetím na dvoustovce za 19,58 sekundy.

Gatlin měl v roce 2006 pozitivní dopingový test na hormon testosteron, ale svou vinu popíral. Trest mu vyprší letos 25. července. "Mám k jejich výkonům respekt, běhají rychlé časy, ale cítím, že na to budu mít také. Když může jeden člověk běhat tak rychle, proč by tak rychle nemohl běhat i někdo jiný," řekl Gatlin, který v únoru oslaví 28. narozeniny.

Američanův osobní rekord na stovce je 9,85 sekundy, na dvojnásobné trati běžel nejrychleji 19,86. V roce 2006 vyrovnal tehdejší světový rekord 9,77 sekundy, ale jeho výkon byl právě kvůli dopingovému nálezu z tabulek vymazán. Gatlin je olympijským vítězem v běhu na 100 metrů z Atén a dvojnásobným mistrem světa z Helsinek na 100 a 200 metrů v roce 2005.

Zda se bude mít Gatlin vůbec někdy možnost potkat na dráze s Boltem nebo Gayem, to je ve hvězdách. Organizátoři evropských mítinků totiž mají dohodu, že nebudou zvát atlety s dopingovou minulostí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články