Hlavní obsah

Ostravská laťka láká soubojem Báby s Těrešinem a Šapovalem

Souboj českého výškaře Jaroslava Báby s Rusem Andrejem Těrešinem a Ukrajincem Viktorem Šapovalem by měl být magnetem šestého ročníku Ostravské laťky. V multifunkční hale za vítkovickou ČEZ Arénou se ve čtvrtek představí i domácí ženská špička v čele s Ivou Strakovou.

Foto: Dominic Ebenbichler , Reuters

Výškař Jaroslav Bába

Článek

Ani letos se organizátorům nepodařilo vrátit mítink do seriálu Moravské výškařské tour po bok závodů v Hustopečích a Třinci. Za vším vězí finance. "Je třeba víc peněz. V Moravské tour jsou velká jména jako Němka Friedrichová nebo Chorvatka Vlašičová. Je to bohužel pořád o velkém startovném, na které momentálně nemáme. Ale snaha zařadit zase Ostravskou laťku do celé tour trvá, vzájemně spolupracujeme," řekl na dnešní tiskové konferenci Oldřich Zvolánek z organizačního výboru.

I bez velkých es světové výšky se ve startovním poli skrývá kvalita. První ostrý test zimní sezony čeká na Jaroslava Bábu, který si po vydařené přípravě v Africe letos v hale troufá na 240 centimetrů. Přes 230 centimetrů se v hale dokázali přehoupnout loňský vítěz Těrešin, Šapoval i juniorský mistr Evropy Sergej Mudrov z Ruska. Dorazí Nizozemec Martijn Nuijens, pátý z loňského mistrovství světa.

Sestavě žen vévodí Straková, vítězka loňského ročníku Barbora Laláková, domácí závodnice Romana Dubnová a nadějná Ukrajinka Natalja Hapčuková s osobním rekordem 192 centimetrů. Z české špičky se na poslední chvíli omluvila Oldřiška Marešová.

Hlavní program Ostravské laťky začne soutěží výškařek ve čtvrtek ve Vítkovicích v 16:30.

Reklama

Související témata: