Hlavní obsah

Překážkáře Svobodu dělila na úvod sezóny setina od rekordu

JABLONEC NAD NISOU

Překážkář Petr Svoboda zaostal při svém premiérovém startu v halové sezóně o jedinou setinu za vlastním českým rekordem z loňského roku. Na mítinku Jablonecká hala vyhrál běh na 60 metrů překážek za 7,56 sekundy a s přehledem splnil limit pro start na halovém mistrovství světa v Dauhá.

Článek

"Musím říct, že dnešní výkon pro mě tak úplně překvapení není. V tréninku jsme šli test na tři překážky, který jsme absolvovali celkem pětkrát, a já pořád zrychloval," uvedl na svazovém webu Svoboda.

Pětadvacetiletý svěřenec svého jmenovce Ludvíka vyhověl svazovému kritériu 7,70 už v rozběhu časem 7,58. "V přípravě mi vydrželo zdraví a mohl jsem se více věnovat startům, což se myslím i dneska zúročilo," doplnil bronzový medailista z halového ME a finalista světového šampionátu v Berlíně.

Další start plánuje v příštím týdnu v Karlsruhe, závodit by pak měl ještě ve Stuttgartu, zřejmě v Birminghamu a v Lipsku. "Chci hodně závodit a trochu si vynahradit léto, kdy jsem kvůli zranění nemohl," řekl Svoboda.

Atletický mítink Jablonecká hala:
Muži - 60m: 1. Žilka (Olymp Praha) 6,76, 60 m př.: 1. Svoboda (Olymp) 7,56, 2. Sajdok (Dukla Praha) 7,90, tyč: 1. Bechyně (Škoda Plzeň) 520,
Ženy - 60 m: 1. Čechová (Olymp) 7,49, 60 m př.: 1. Klučinová (Tepo Kladno) 8,90.

Reklama

Související témata: