Hlavní obsah

Vroemen byl zbaven obvinění z dopingu kvůli chybě laboratoře

AMSTERODAM

Nizozemská sportovní arbitráž zbavila bývalého evropského rekordmana v běhu na 3000 metrů překážek Simona Vroemena obvinění z dopingu. Soudci se podle dnešní zprávy agentury SID přiklonili k názoru, že antidopingová laboratoř v Kolíně nad Rýnem nepostupovala při analýze atletova odevzdaného vzorku podle požadovaných standardů.

Článek

Vroemen, stříbrný medailista z ME 2002, měl předloni pozitivní výsledek dopingové zkoušky, kterou si po závodě v Chotěbuzi sám vyžádal kvůli uznání olympijského limitu. Zjištěný anabolický steroid metandienon ho však o start na olympijských hrách v Pekingu připravil. Sám běžec vysvětloval dopingový nález kontaminovaným hovězím masem, které snědl v Egyptě.

Nizozemský steeplař tak v krátké době odvrátil dopingové nařčení už podruhé. Čelil totiž i podezření, že při mistrovství Evropy v roce 2006 užil zakázanou infuzi. Také v tomto případě však byl očištěn.

Čtyřicetiletý Vroemen má osobní rekord 8:04,95. Jeho výkon byl od roku 2005 až do loňské sezony rovněž evropským maximem, před rokem v srpnu ho Francouz Bouabdellah Tahri překonal časem 8:01,18.

Reklama

Související témata: