Hlavní obsah

Pražský půlmaratón láká i Pavla Nedvěda

PRAHA

Nejen atletické hvězdy se v sobotu 27. března postaví na start Pražského půlmaratónu. Pořadatelé akce totiž lákají i bývalého fotbalistu Pavla Nedvěda, který po ukončení kariéry prohlásil, že by si jednou rád zkusil zaběhnout maratón...

Článek

"S Pavlem Nedvědem jednáme, dostal od nás pozvání. Zatím ale jeho účast nemůžeme potvrdit," řekl na úterní tiskové konferenci Jiří Nečásek, marketingový ředitel společnosti PIM, která běžecké seriály pořádá.

Pražský půlmaratón se poběží v sobotu 27. března. Start bude ve 12 hodin u Rudolfina. Rekord trati loni vytvořil Keňan Koech Nicholas Kiprutto časem 1:00:07. Cílem pořadatelů je letos prolomit hodinovou hranici, a tak se sportovní manažerka Jana Moberly snaží do metropole nalákat elitní běžce. "V tuto chvíli nám potvrdil účast Etiopan Yeman Tsegay Adhane, čtvrtý muž v maratónu z loňského světového šampionátu v Berlíně," uvedla Moberly.

"Dalším elitním závodníkem, který by se měl na půlmaratónu představit, je Rakušan Guenther Weidlinger. Z žen zatím přislíbila účast Keňanka Rosa Kosgeiová, která je držitelkou současného rekordu závodu. Na trati nebude chybět ani Francis Karanja, nevidomý běžec z Keni.

Očekává se rekordní počet startujících

Pražský půlmaratón nedávno získal od mezinárodní atletické federace (IAAF) prestižní ocenění, známku nejvyšší kvality IAAF Road Race Gold Label. Loni tento závod přilákal více než 6000 běžců. "Zatím se nám přihlásilo 4903 zájemců, očekáváme tedy rekordní počet startujících," pochvaloval si Nečásek.

Kromě půlmaratónu společnost PIM uspořádá v neděli 9. května Wolkswagen Maratón Praha a v sobotu 11. září Tesco Grand Prix Praha. Součástí budou tradičně i doprovodné závody jako rodinný minimaratón nebo nové projekty Univerzitní maratón či Procházka se psy.

Reklama