Hlavní obsah

Bába, Dmitrik, Nieto. Kdo vyhraje Novinářskou laťku?

PRAHA

Zajímavou podívanou nabídne ve čtvrtek 11. února Novinářská laťka, která se od 17 hodin uskuteční v pražské Metropoli Zličín. O vítězství v jednatřicátém ročníku by měl bojovat Jaroslav Bába, Rus Alexej Dmitrik a Američan Jamie Nieto.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Bába

Článek

"Samozřejmě, že bych chtěl vyhrát," prohlásil na středeční tiskové konferenci vítěz minulého ročníku Jaroslav Bába. "Ale uvidíme. Od víkendu jsem nějaký nastydlý. Přeci jen tři závody v pěti dnech, to je docela náročné. Už se těším, až si pár dní odpočinu," přiznal pětadvacetiletý výškař. "V každém případě bych se chtěl na Novinářské laťce pokusit o 230 centimetrů," dodal Bába.

Jeho největšími soupeři by měli být Rus Alexej Dmitrik a Američan Jamie Nieto. Dmitrik v úterý vyhrál Brněnskou laťku výkonem 231 centimetrů. "Trochu jsem nastydl, tak uvidíme, jak mi to půjde v Praze. Forma mi snad vydrží," přál si Dmitrik, stříbrný medailista z halového mistrovství Evropy v Turíně 2009.

Podruhé v kariéře se na Novinářské laťce představí Jamie Nieto. "Byl jsem tady už před dvěma roky a moc se mi to líbilo. Myslím, že letos se mohou diváci těšit na velmi zajímavý souboj," řekl Nieto. "Já osobně mám ze své formy dobrý pocit, když zvládnu techniku, tak bych mohl předvést hodně dobrý výkon," dodal čtvrtý muž z olympiády v Aténách 2004.

Rekord Novinářské laťky drží Tomáš Janků výkonem 233 centimetrů. Jednatřicátý ročník tradičního závodu se uskuteční ve čtvrtek 11. února od 17 hodin v obchodním centru Metropole Zličín.

Reklama