Hlavní obsah

Novinářskou laťku vyhrál Rus Dmitrik, Bába skončil třetí

PRAHA

Vítězem jednatřicátého ročníku Novinářské laťky se stal Rus Alexej Dmitrik, který překonal výšku 230 centimetrů. Na druhém místě skončil ukrajinský závodník Dmitro Demjanjuk, třetí příčku obsadil loňský vítěz Jaroslav Bába, který překonal laťku ve výšce 225 cm.

Foto: René Volfík, ČTK

Ruský výškař Alexej Dmitrik na Novinářské laťce v obchodním centru v Praze na Zličíně.

Článek

Alexej Dmitrik a Dmitro Demjanjuk jako jediní z třináctičlenného startovního pole překonali laťku ve výšce 230 centimetrů. Dmitrikovi se to povedlo hned prvním pokusem, Demjanjuk se zachránil až napotřetí. Oba závodníci se poté pokoušeli překonat výšku 234 centimetrů, která by znamenala nový rekord soutěže. Avšak marně. Dmitrik měl velmi nadějný druhý pokus, laťka ale nakonec spadla. Dmitrik si tak po úterním vítězství v Brněnské laťce připsal na své konto další výhru.

Český výškař Jaroslav Bába hned napoprvé překonal 225 centimetrů, další postupná výška 230 centimetrů už však byla nad jeho síly. Nejnadějnější byl druhý pokus, avšak laťka se nakonec na stojanech neudržela a loňský vítěz soutěže se musel spokojit se třetím místem.

Výškař Jaroslav Bába na Novinářské laťce.foto: ČTK/René Volfík

"Už od víkendu jsem nějaký nastydlý, takže se nedokážu pořádně soustředit. Mrzí mě ten druhý pokus na 230 centimetrech, vypadal hodně nadějně. Kdybych měl delší rozběh, asi by to vyšlo," litoval po závodě Bába, jenž se nyní hodlá vyléčit. "Teď se hlavně musím dát dohromady, abych se pak mohl pořádně vrhnout na závěrečnou přípravu před halovým mistrovství světa v Dauhá," dodal pětadvacetiletý český atlet.

V soutěži se kromě Jaroslava Báby představili ještě tři další Češi. David Šutera a Jan Sommerschuh překonali výšku 210 centimetrů. Ondřej Stolín zdolal jen 205 cm. Jednatřicátý ročník Novinářské laťky se opět uskutečnil v prostorách obchodního centra - Metropole Zličín.

Výsledky Novinářské laťky 2010
1. Dimitrik (Rus.) 230 cm, 2. Demjanjuk (Ukr.) 230, 3. Bába (ČR) 225, 4. Nieto (USA) 220, 5. Harsányi (Maď.) 220, 6. Bermejo (Šp.) a Šapoval (Ukr.) 220, ...11. Šutera 210, 12. Sommerschuh 210, 13. Stolín (všichni ČR) 205.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články