Hlavní obsah

Tyčkařka Ptáčníková si před MS opět zlepšila osobní rekord

DONĚCK

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková si týden před halovým mistrovstvím světa vylepšila osobní rekord, když na mítinku v Doněcku skočila 460 centimetrů a obsadila čtvrté místo. Zvítězila ruská hvězda Jelena Isinbajevová, ale světový rekord ani při druhém letošním startu nepřekonala. Musela se spokojit "jen" s výkonem 485 cm.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tyčkařka Ptáčníková

Článek

Ptáčníková skočila o čtyři centimetry výš než před týdnem na mistrovství republiky. Znovu se pokoušela překonat český rekord Kateřiny Baďurové, ale na výšce 470 cm neuspěla.

"Strašně jsem se prala s technikou. Je tady hodně rychlý povrch, takže jsem brala tvrdší tyče a nedělala skoky technicky dobře. Ale jsem ráda, že i přesto jde výkonnost nahoru a těch 470 cm jsem mohla skočit. Snad to padne na tom nejdůležitějším závodě v halové sezoně," uvedla na serveru atletického svazu nejlepší česká tyčkařka současnosti směrem k MS v Dauhá.

Vedle Isinbajevové nestačila Ptáčníková ještě na Brazilku Fabianu Murerovovou (470 cm) a Polku Moniku Pyrekovou, která překonala laťku ve stejné výšce jako česká reprezentantka.

Reklama

Související témata: