Hlavní obsah

Šéftrenér atletů Tomáš Dvořák: V Barceloně to bude cinkat, až to pěkné nebude

PRAHA

Ve velmi dobré náladě se vrátil z atletického halového mistrovství světa v katarském Dauhá šéftrenér české reprezentace Tomáš Dvořák. "Ačkoliv jsme nepřivezli žádnou medaili, představila se česká výprava ve velmi dobrém světle. Udělali jsme správný krok do letní sezóny," radoval se po příletu bývalý skvělý desetibojař.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Šéftrenér atletické reprezentace Tomáš Dvořák

Článek

Před odletem na atletický halový světový šampionát si šéftrenér české reprezentace Tomáš Dvořák přál alespoň šest finálových pozic. Nakonec čeští atleti vybojovali čtyři pátá, jedno čtvrté a šesté a dvě sedmá místa. "Ačkoliv jsme nezískali žádnou medaili, jsem nadmíru spokojený," přiznal po příletu Dvořák.

"Česká výprava se v Dauhá představila ve velmi dobrém světle. V atletickém světě jsme se rozhodně neztratili a navíc jsme udělali správný krok do letní sezóny. Vždyť díky bodům za finálová umístění jsme v hodnocení zemí skončili na jedenáctém místě," radoval se bývalý úspěšný destibojař, pro nějž byl světový šampionát první velkou akcí v pozici šéftrenéra. "Určitě to byl jiný pocit, než když jsem závodil, nebo když jsem působil v roli spolukomentátora. Hlavně v nervování to bylo jiné. Musím přiznat, že jsem trochu vyčerpaný."

A kdo hlavnímu kouči udělal v Dauhá největší radost? "Určitě bych vyzdvihl běžce: překážkáře Petra Svobodu, půlkaře Jakuba Holušu a štafetu žen na 4x400 metrů. Holky zaběhly senzační čas, který věští dobrou budoucnost. Skvělý byl i desetibojař Roman Šebrle. A i když nezískal tolik bodů, tak jeho projev byl úžasný. Zapomenout nemohu ani na výborné výkony tyčkařů Jiřiny Ptáčníkové a Michala Balnera," zamýšlel se Dvořák.

A nějaké zklamání? "Nemohu říci, že by mě někdo zklamal. Trochu smutný jsem z Jardy Báby. Tomu se bohužel tolik nedařilo, jak jsme očekávali," dodal Dvořák, který se už nyní těší na letní mistrovství Evropy v Barceloně. "Evropský šampionát bude třešničkou na dortu. Když vezmu, co čeští atleti předvedli v Dauhá ve srovnání s evropskou konkurencí, tak si myslím, že ME dopadne dobře. V Barceloně to naší výpravě bude tak cinkat, až to nebude pěkné," uzavřel s úsměvem na tváři Dvořák.

Reklama