Hlavní obsah

Výškař Bába zklamal sám sebe, teď se zaměří na rozběh a koncentraci

PRAHA

Smutný a hlavně zklamaný se vrátil z atletického halového mistrovství světa v katarském Dauhá výškař Jaroslav Bába. Pětadvacetiletý závodník neuspěl v kvalifikaci a nakonec obsadil jedenáctou příčku. "Předvedl jsem průměrný výkon. Světový šampionát se mi nepovedl stejně tak jako celá halová sezóna. Čekal jsem od sebe víc," přiznal po příletu Bába.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Bába na pražském letišti

Článek

Velké zklamání šlo po příletu z halového mistrovství světa vyčíst z tváře výškaře Jaroslava Báby. Pětadvacetiletý atlet na šampionátu v katarském Dauhá nečekaně vypadl už v kvalifikaci a jeho sen o medaili se tak hodně rychle rozplynul. "Během rozcvičování a rozeskakování jsem se cítil dobře. Co se ale stalo na osudné výšce 226 centimetrů, nevím. Udělal jsem hodně chyb v rozběhu," zamýšlel se nad příčinami neúspěchu Bába.

"Mistrovství světa se mi nepovedlo stejně tak jako celá halová sezóna. Předvedl jsem průměrný výkon a skončil jedenáctý. Čekal jsem od sebe víc," přiznal svěřenec trenéra Jana Janků st. "S koučem jsme to už pořádně probrali a víme, na co se zaměřit. Půjde o technické věci a hlavně o rozběh," vysvětloval bronzový medailista z olympiády v Aténách 2004.

"Chyba je ve mně. Moc chci a pak nejsem v závodě tak uvolněný, jak bych měl být. Musím tedy vylepšit i koncentraci a pak to už snad bude lepší," doufá rodák z Karviné. "Důležité pro mě budou také tréninky. Teď před mistrovstvím mi jich vyšlo dobře jen pár. Až se mi ale povede devět z deseti tréninků, bude to taky hned znát."

O nadcházejícím víkendu čeká Jaroslava Bábu ještě Čejkovická a Valašská laťka. "A poslední březnový víkend už začnu s přípravou na letní sezónu. Na soustředění pojedeme tradičně do Bedřichova a pak na čtrnáct dní na Kanárské ostrovy. Příprava ale moc dlouhá nebude, už kolem 20. května mě čekají první závody. A na přelomu července a srpna pak letní evropský šampionát v Barceloně," uzavřel Bába.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články