Hlavní obsah

Překážkář Svoboda prohrál nejen v běhu s tyčkařkou Ptáčníkovou, ale i sázku

PRAHA

Netradiční souboj mezi sebou svedl atletický pár Jiřina Ptáčníková a Petr Svoboda. V hale Otakara Jandery v pražské Stromovce se mezi sebou utkali v běhu. Zatímco Svoboda běžel "svou" trať 60 m překážek, tyčkařka Ptáčníková si zkusila hladkou šedesátku. A svého partnera suverénně porazila...

Foto: Petr Horník, Právo

Skokanka o tyči Jiřina Ptáčníková, překážkář Petr Svoboda a jednatel společnosti Anglický resort Libor Škoda.

Článek

Vše začalo sázkou. Tu mezi sebou uzavřeli překážkář Petr Svoboda a jeho kamarád a spolumajitel společnosti Anglický Resort s.r.o. Libor Škoda (bývalý atlet - pozn. red.) A o co v sázce šlo? Poražený jejich vzájemného souboje zaplatí vítězi víkendový pobyt na zámku v Liblicích...

V závodě jim navíc sekundovala Svobodova přítelkyně, úspěšná tyčkařka Jiřina Ptáčníková, která se rovněž jako Škoda představila na hladké šedesátce. Už po startu bylo jasné, že Svoboda na své dva soupeře ztrácí, a o vítězi se bude rozhodovat mezi Škodou a Ptáčníkovou. Ta nakonec závod vyhrála. Svoboda doběhl třetí a se svým výkonem nebyl rozhodně spokojený. A tak zažádal o nový závod, ten sice těsně vyhrál, avšak svou první prohru musel uznat.

Vítězka netradičního závodu Jiřina Ptáčníkováfoto: Právo/Petr Horník

"Své soupeře jsem podcenil. To už nikdy příště neudělám. Nečekal jsem, že oba budou tak rychlí, myslel jsem si, jak bez problémů vyhraju. Budu muset vymyslet nějakou jinou sázku," zamýšlel se Svoboda. Za to spokojenost vyzařovala z Ptáčníkové. "V poslední době jsem hodně zapracovala na rychlosti, že ale poběžím na stejné úrovni jako Petr překážky, jsem nečekala," přiznala tyčkařka. "Dobírat si ho doma ale kvůli prohře nebudu," slíbila svému partnerovi.

Běžec Jakub Holuša ve vyhraném vozefoto: Právo/Petr Horník

V rámci promo akce společnosti Anglický Resort a Silver Europe Invest se v hale uskutečnil ještě jeden netradiční souboj. V něm se půlkař Jakub Holuša utkal s dalším spolumajitelem firmy Anglický Resort Jakubem Šmejckým. Zatímco Holuša startoval na trati 250 metrů, Šmejckého čekalo metrů pouze 200. Holuša svého soupeře bez větších problémů předběhl a vyhrál tak vůz Land Rover. "Byl to takový sranda závod. Na auto se už moc těším," radoval se Holuša.

Atletická vesnice a muzeum

Celou akci v pražské Stromovce zorganizoval bývalý výškař Tomáš Janků, který založil společnost Silver Europe Invest. "Staráme se atlety. Nabízíme jim komplexní péči, a to nejen v sjednávání jejich účasti na atletických podnicích a zajištění finančních prostředků pro jejich přípravu, ale pomáháme jim i v oblasti zdravotní péče, daňovém poradenství a dalších věcech, které nepřímo souvisejí s jejich sportovní činností," vysvětloval Janků.

Atleti Jiřina Ptáčníková, Jakub Holuša (uprostřed) a Petr Svobodafoto: Právo/Petr Horník

"Naším cílem do budoucnosti je spolu se společností Anglický Resort vybudovat atletickou vesnici, která by sportovcům kromě bydlení nabízela také možnost využití posilovny, rehabilitace, studovny, knihovny atd." líčil dál Janků. "A to není vše, rádi bychom v budoucnosti v České republice vybudovali také Muzeum české atletiky. Myslím, že atletika jako královna sportu si svou Síň slávy u nás zaslouží. Fanoušci zde budou moci vidět všechny medaile z olympijských her, evropských a světových šampionátů, atletické dresy a další zajímavé artefakty," nastínil plán Janků.

"Myslím, že je to velmi zajímavá myšlenka. Budu se snažit, aby tam jednou visela i nějaká moje medaile," řekl Holuša. A nápad se líbí i Svobodovi. "Já už jednu medaili mám. Jsem rád, že až jednou skončím, díky muzeu neupadnu v zapomnění," uzavřel s úsměvem na tváři překážkář.

Reklama

Související témata: