Hlavní obsah

Clay se v Kladně pokusí překonat Šebrleho světový rekord

PRAHA

Startovní listina vícebojařského TNT – Fortuna Meetingu začíná nabývat konkrétní obrysy a vypadá to, že by se v červnu na kladenském Sletišti mohla objevit vynikající atletická konkurence. Po jednáních na nedávném halovém mistrovství světa v Dauhá se pořadatelům podařilo zajistit úřadujícího olympijského vítěze a aktuálního světového šampiona v sedmoboji Američana Bryana Claye.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Bryan Clay má přijet na vícebojařský mítink do Kladna

Článek

„Vše nahrává tomu, že se Bryan Clay v Kladně pokusí překonat světový rekord, který výkonem 9026 bodů drží Roman Šebrle. Clay sám avizoval, že je to pravděpodobně jeho poslední sezóna, kdy má šanci světový rekord překonat a my jsme připraveni pro jeho výkon vytvořit špičkové podmínky. Očekávám, že to bude boj s Romanem Šebrlem, který jistě svou kůži nedá zadarmo,“ řekl ředitel kladenského závodu Zdeněk Lubenský.

Na dobré cestě je i jednání s mistrem světa v desetiboji z Berlína a Clayovým krajanem Treyem Hardeem. Potvrzen je start třetího z Dauhá Alexeje Drozdova a dalšího ruského vícebojaře Alexandra Pogorelova. Pro ženskou soutěž došlo k dohodě s olympijskou vítězkou Natálií Dobrynskou a dobré cestě je dohoda s ruskou závodnicí Taťánou Černovou.

„Pokud všechna jednání co jsme v Dauhá začali klapnou, přivezeme do Kladna všechny tři medailisty mužského a stříbrnou a bronzovou ženského víceboje  halového mistrovství,“ dodal Lubenský.

Na stadionu Sletiště by se v červnu mohli představit ještě například Bělorus Kravčenko, Kubánec Suarez či Američanka Fountainová a Francouzka Nana Djimou Ida.

Účast špičkových vícebojařů na čtvrtém ročníku TNT – Fortuna Meeting, který se koná ve dnech 15. – 16. června, je způsobena i tím, že se kladenský podnik dostal poprvé do nejvyšší světové vícebojařské série IAAF Challenge.

Reklama

Související témata: