Hlavní obsah

Chodkyně Schindlerová je první limitářkou pro ME v Barceloně

Chodkyně Zuzana Schindlerová jako první česká atletka splnila limit pro start na letošním mistrovství Evropy v Barceloně. Na mítinku v Luganu obsadila sedmé místo časem 1:33:17, kterým překonala požadované kritérium o minutu a 13 sekund. Deváté Lucii Pelantové chybělo k limitu 18 vteřin.

Článek

V Luganu se Schindlerové daří, splnila tam už nominační limit pro olympijské hry i mistrovství světa. Letos se přitom musela vyrovnat s následky zdravotních komplikací, které ji na měsíc vyřadily z tréninku. "Na začátku roku jsem měla problémy, patrně zánět okostice, ale s diagnózou si doktoři nebyli úplně jistí. Nemohla jsem standardně trénovat, jenom jsem plavala a veslovala. Nabývala mi sice svalová hmota, ale pro chodeckou formu nic moc," uvedla svěřenkyně Iva Pitáka na webu atletického svazu.

Zvažovala dokonce, zda celou sezónu nevynechá, nakonec ale bolesti odezněly. "Měla jsem před startem trochu obavy, jak to zvládnu, ale už v průběhu jsem věděla, že to bude dobré. Nešlo se moc rychle a já si hlídala čas. Nakonec to s přehledem padlo," řekla Schindlerová po luganském závodu.

Dosažené časy zajistily oběma českým reprezentantkám účast na červnovém Světovém poháru v Mexiku.

Reklama