Hlavní obsah

Ostrava před šampionátem atletů zmodernizuje stadion i koleje

OSTRAVA

S účastí 51 zemí a přibližně 1700 startujících a doprovodu se počítá pro mistrovství Evropy atletů do 23 let, které se příští rok v červenci uskuteční v Ostravě. Podle organizátorů je podnik svým postavením po halovém mistrovství Evropy druhou nejvýznamnější akcí roku 2011 na kontinentu.

Článek

Šampionát v této věkové kategorii v minulosti absolvovala i velká jména současné světové atletiky jako ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová, švédská olympijská vítězka ve víceboji Carolina Klüftová nebo český výškař Jaroslav Bába.

"Je to ještě daleko, abychom nyní mohli mluvit o jménech. My věříme, že česká reprezentace nezůstane stranou medailových umístění. Ve výběru momentálně máme 36 závodníků," řekl dnes novinářům výkonný ředitel Českého atletického svazu František Fojt.

Ostrava si nominaci vysloužila mnohaletými zkušenostmi s pořádáním velkých atletických podniků. Zátěž logistiky a infrastruktury město úspěšně zvládlo před třemi lety při mistrovství světa atletů do 17 let, které bylo počtem účastníků trojnásobně větší.

"Řešili jsme vlastně jen jeden ožehavý problém, a tím bylo ubytování. Pro tuto akci je zapotřebí standardu na úrovni tříhvězdičkového hotelu, což by bylo drahé a kapacitně těžko řešitelné. Vyřešíme to generální rekonstrukcí kolejí Vysoké školy báňské v Porubě, k čemuž mohou být využity i dotace v rámci Evropské unie, a atleti tak půjdou bydlet de facto do nového," řekl náměstek primátora Ostravy Lubomír Pospíšil.

Další etapou modernizace projde i Městský stadion ve Vítkovicích, kde se šampionát uskuteční. Opravy by měly začít po letošní květnové Zlaté tretře, i když s ohledem na finanční krizi musel být původní rekonstrukční záměr zredukován.

"Budeme skromnější, ale dojde k úpravě protilehlých tribun, které jsou v polodezolátním stavu, dodělá se chybějící infrastruktura. Nestačíme ale udělat boky, přesto do Zlaté tretry 2011 a tím samozřejmě i pro následné mistrovství světa by stadion měl být důstojný," dodal Pospíšil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články