Hlavní obsah

Tyčkařka Isinbajevová přerušila kvůli nezdarům na šampionátech kariéru

MONAKO

Tyčkařka Jelena Isinbajevová se rozhodla na čas přerušit kariéru. Sedmadvacetiletá světová rekordmanka v sobotním prohlášení uvedla, že potřebuje závodní pauzu. Její délku nespecifikovala, přestávku ale označila za nutnou.

Foto: Dominic Ebenbichler , Reuters

Zklamání Jeleny Isinbajevové, když na ní v Dauhá nezbyla medaile.

Článek

"Tři týdny jsem o tom pečlivě přemýšlela a nyní jsem dospěla k závěru, že soutěžní přestávka je pro mě absolutní nutnost," uvedla Isinbajevová v textu, který podle agentury Reuters zveřejnil její manažer.

Rozhodnutí dvojnásobné olympijské vítězky má zřejmě souvislost s nezdarem na březnovém halovém mistrovství světa v Dauhá, kde po předchozích třech triumfech nezískala medaili. Byl to v krátké době již druhý krach obrovské favoritky v soutěži světového významu.

Vloni neskočila Isinbajevová svoji základní výšku na "venkovním" mistrovství světa v Berlíně. Krátce po tehdejším neúspěchu přitom dokázala vytvořit v Curychu zatím svůj poslední světový rekord výkonem 506 cm.

Vrcholem letošní sezóny bude pro evropské atlety kontinentální šampionát v Barceloně na přelomu července a srpna. Účast na něm nechala Isinbajevová otevřenou, závodní pauza podle ní totiž nebude znamenat, že přestane trénovat.

Reklama