Hlavní obsah

Sprinter Gay má smělý cíl: Překonat Boltův světový rekord

PRAHA

Bývalý mistr světa v bězích na 100 a 200 metrů, Američan Tyson Gay, má v letošní sezóně smělý cíl. Ve sprintu na sto metrů chce překonat světový rekord (9,58 s) Usaina Bolta...

Článek

"Moje mysl je již naprogramována na velmi rychlý čas. Myslím na výkon lepší, než je světový rekord 9,58 s," uvedl Tyson Gay na webových stránkách independent.co.uk.

"Jsem Usainovi velmi vděčný za to, že běhá tak rychle. Motivuje mě tím k lepším a lepším výkonům. Jeho výsledky jsou pro náš sport velmi důležité," uvedl dále sedmadvacetiletý Američan, jenž si nedávno zlepšil osobní maximum v běhu na 400 metrů (44,89 s).

"Věděl jsem, že můžu být rychlý i na hladké čtyřstovce. Nikdy jsem ale tuto trať neměl moc rád. Chtěl bych se však dostat do reprezentačního týmu pro štafetu na 4x400 metrů," přiznal sprinter.

První letošní přímý souboj Tysona Gaye a Usaina Bolta se s největší pravděpodobností uskuteční v sobotu 12. června v New Yorku na mítinku Diamantové ligy. Oba sprinteři by se zde měli představit v závodě na 100 metrů.

Reklama