Hlavní obsah

Ze Sáblíkové maratónkyně nebude, Bauer slíbil, že vytrvalecký závod jednou zkusí

PRAHA

I když se v neděli po Praze proháněli hlavně maratónci, objevili se mezi nimi i slavné postavy z jiných sportovních disciplín. Diváci si nejvíce všímali největších hvězd a medailistů z letošní zimní olympiády Martiny Sáblíkové a Lukáše Bauera. Oba běželi v rámci firemních štafet první úseky na deset kilometrů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martina Sáblíková se chlubí medailí, kterou získala za účast v Pražském mezinárodním maratónu.

Článek
Fotogalerie

„Bylo to namáhavé, ale zase ne tak strašně, jak jsem si myslela. Běhám ráda, ale pro mě je to lepší v přírodě. Je to kvůli fyzičce, za měsíc zvládnu asi sto kilometrů,“ říkala po doběhnutí svého úseku majitelka dvou zlatých a jedné bronzové z rychlobruslařských soutěží ve Vancouveru.

Přiznala, že ji na čtvrtém kilometru postihla menší krize. „Z tvrdých kostek mě rozbolely mě klouby. Pomohli mi z toho diváci, kteří mě v těch davech poznávali a povzbuzovali mě pokřikem dávej Martino. Dopředu jsem se ale moc netlačila,“ usmívala se nejlepší česká sportovkyně. O celý maratón se prý pokoušet nehodlá. „Kdepak, to je na mě moc dlouhé.“

Běžec na lyžích Bauer má kvůli své sportovní profesi k maratónské trati přece jen o hodně blíž.  „Díky fanouškům jsem si užil nádhernou atmosféru. Běželo se mi dobře, průběžně jsem byl třetí bílý, ale pak jsem se samozřejmě začal propadat. Jednou si maratón zkusím zaběhnout celý,“ slíbil držitel dvou bronzových kovů z Vancouveru.

Reklama