Hlavní obsah

Radcliffeová opět poběží před porodem závod

Světová rekordmanka v maratonu Paula Radcliffeová si opět zhruba čtvrt roku před porodem ještě zaběhne závod. Šestatřicetiletá britská vytrvalkyně, která čeká druhé dítě, se 12. června zúčastní desetikilometrového závodu v New Yorku.

Foto: Jeff Zelevansky , Reuters

Britská běžkyně Paula Radcliffeová po vítězství v půlmaratónu v New Yorku

Článek

Na trať se vydá po boku americké maratonkyně Kary Goucherové, která se stala začátkem roku její tréninkovou partnerkou a je také těhotná.

Podle organizátorky Mary Wittenbergové si hodlají obě špičkové vytrvalkyně desítku "jen zaběhnout, nikoli závodit". "Je to ohromné, že budeme mít na startu dvě atletky, které patří k nejlepším na světě," řekla agentuře Reuters.

Radcliffeová mimo jiné vyhrála třikrát maraton v New Yorku, o čtyři roky mladší Goucherová má na kontě třetí místa ze stejného závodu a maratonu v Bostonu.

Bývalá mistryně světa Radcliffeová si zaběhla závod s těhotenským bříškem už v roce 2006, kdy volným tempem absolvovala veřejný běh v londýnském Hyde Parku. O tři měsíce později přivedla na svět dceru Islu. Po druhé mateřské pauze se chce opět vrátit k závodění a jejím velkým cílem jsou olympijské hry v Londýně v roce 2012.

Reklama